středa 30. června 2010

Twilight Sága: Zatmění (The Twilight Saga: Eclipse)


Včera jsem se s Aničkou vydala na Twilight Turbo večer, který obnášel Stmívání v 19:00, Nový měsíc v 21:30 a Zatmění v 0:00.

K třetímu filmu.

Na netu už teď, jeden den po premiéře, najdete spoustu kritiky, nicméně jí není tolik, co se psalo ke dvojce (vcelku právem) a hodně recenzistů se shodne, že i přesto, že je Twilight sága slabá, třetí díl je nejpovedenější. S čímž souhlasím.

Nadchlo mě, že Cullenovi dostali konečně víc replik a Nikki Reed a.k.a. Rosalie dostala konečně perfektního maskéra, který z ní udělá tu nejkrásnější upírku (a ne umělej děs jako v Novém měsíci).

Ano, některé dialogy pořád působí strašně prkenně a hloupě, za to se zde vyskytuje poměrně hodně dialogů, kdy osazenstvo kina smíchy třáslo sálem. Nevím, kdo tentokrát nad Melissou Rosenberg stál, ale ať je tam i u příštích dvou dílů (ano, čtyřka je rozdělená na dvě části a ano, je to stupidní nápad).

Nejsem si úplně jistá, že by bylo nutné nasazovat třetí díl rychle půl roku po druhém dílu, ale vím, že to všem fanouškům udělalo ohromnou radost. Mě samozřejmě taky, ale nejsem tím úplně nadšená. Že by se studio Summit bálo podzimní konkurence v podobě Harryho Pottera? ;)

Závěrem: Kdo má rád tuhle ságu, zajde na třetí díl do kina a bude naprosto nadšený. Kdo jí rád nemá, ať na ní prostě nechodí a ušetří nervy svoje i fanouškovské.

1 komentář:

  1. cely ten film ma nezaujal vobec ale sountrack je fantasticky

    OdpovědětVymazat